Skip to main content

In 2016 plaatste Futech op het dak van een klant een zonnepaneleninstallatie met een vermogen van 8,7 kWp. Op deze manier kon de bewuste klant een serieuze besparing op zijn energieverbruik realiseren. Verder werden er een aantal extra zonnepanelen geplaatst met het oog op latere elektrische mobiliteit.

Door het installeren van Energiemonitor Smappee kon Futech bepalen welk type batterij op financieel en energetisch vlak het meest geschikt is voor de bewuste klant. Op basis van de opbrengst- en verbruiksgegevens van de klant bleek een LG Chem RESU 10H batterij met een capaciteit van ongeveer 10 kWh de beste oplossing. Aangezien deze batterij werd gekoppeld aan een batterij omvormer van SMA verliep de samensmelting met de bestaande zonnepaneleninstallatie probleemloos.
Op onderstaande grafiek kan men duidelijk afleiden dat de batterij ervoor zorgt dat er gevoelig minder energie op het net wordt geïnjecteerd. Tevens kan de klant grote delen van zijn eigen verbruik zelf dekken waardoor hij het net minder belast. Zo wordt ongeveer één derde van de inhoud van de batterij rechtstreeks naar zijn hybride wagen gestuurd waardoor deze op een nog groenere manier wordt gebruikt.
Resultaten batterijsysteem

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply