Skip to main content

De 17de plantenbeurs in Grasheide, die zondag plaatsvindt, gaat voor iets nieuws. De gebruikte elektriciteit zal opgewekt worden door zonne-energie.

Met meer dan 150 standhouders en een opkomst van meer dan 3500 bezoekers zal zondag het centrum van Grasheide weer vollopen met liefhebbers van planten en bloemen.

Ook deze editie wordt georganiseerd door het Davidsfonds.

Voorzitter Jan D’haese legt uit wat er dit jaar zo speciaal is. “Hoewel het Davidsfonds geen milieuorganisatie kan worden genoemd, hebben we toch oog voor de energieproblematiek.

Het opmaken van de laatste voorraden fossiele brandstoffen en de duurdere politiek van de producenten heeft ons doen besluiten om alternatieve energie aan te wenden.”

Het bedrijf Solar Spirit uit Grasheide, gespecialiseerd in herwinbare energie, zal alle stroom die nodig is voor het koel houden van de dranken, het zetten van koffie en verwarmen van water met een mobiele installatie van zonnepanelen opwekken.

“De generator is de voorbije dagen reeds volledig opgeladen, alleen maar door zonnekracht”, zegt zaakvoerder Bjorn Van Haver.

Bron : Gazet Van Antwerpen

Leave a Reply